Листя мають зелено-блакитний колір, цікавий аромат і приємний солодкуватий смак. На відміну від звичайної ріпчастої цибулі, цибуля порей немає цибулини. Рослина закінчується товстим стеблом. Батьківщиною зеленої цибулі порей вважають Середземномор'ї.
Яку частину цибулі порей можна їсти?
Найсмачніша та найніжніша частина цибулі порею – біла стеблина, яка росте під землею. Для приготування страв використовують саме білу та ще світло-зелену частину стебла. А темно-зелене листя, зазвичай, зрізають і викидають. Якщо зверху є прив'ялі чи пошкоджені листочки, то їх треба попередньо зняти.
Як виглядає цибуля порей?
Виглядає цибуля порей як циліндрична рослина, утворена підставами листя. Листя жорсткі, плоскі, блакитно-зеленого кольору оточують один одного і утворюють з одного боку щільний циліндр, а з іншого віяло, що відходять в сторони плоскими пір'ями. Цибуля порей – дворічна рослина зацвітає на другий рік.
Що робити з зеленою цибулею?
Цибулю, заготовлену таким чином, можна використовувати для приготування супів, салатів або гарнірів. На кілограм цибулі потрібно взяти 200 гр солі, вимити, висушити овоч, потім нарізати і перемішати з сіллю. Отриману масу щільно утрамбувати в банки, щоб виділився сік.
Цибулю-порей. Склад, корисні властивості та лікування …
Як приправа, цибуля-порей покращує смак багатьох страв: він солодший звичного для нас ріпчастої цибулі, його запах не такий різкий, і ще в ньому дуже …