Коли не можна їсти цибулю?
З подібною термічною обробкою овоч протипоказаний тим, хто має: бронхіальна астма; захворювання печінки; проблеми зі шлунком та кишечником. Через високу калорійність продукту, смажену цибулю варто вживати з обмеженнями тим, хто дотримується суворої дієти.
Що лікує цибуля?
У медицині цибулю застосовують у боротьбі з цингою і як протиглисний засіб. Від атеросклерозу добре допомагає сік цибулі з медом. Він зміцнює капіляри і розширює судини. Свіжий сік цибулі, змішаний з медом, хороший засіб для лікування більма очей, бронхіту, кашлю і грибкового захворювання шкіри.
Яка користь від цибулі?
Цибуля містить мало калорій, але багато вітамінів, мінералів і клітковини. Цей овоч містить особливо багато вітаміну С, поживної речовини, яка бере участь у регуляції імунітету, виробленні колагену, відновленні тканин і засвоєнні заліза.
Цибулина — Вікіпедія
Цибулина — типовий орган вегетативного розмноження і відновлення. Всі рослини, у яких утворюються цибулини, — однодольні.