Ягоди можна застосовувати як у кулінарії, так і в медицині. З ягідок виходять чудові настоянки, як алкогольні, так і безалкогольні. З них віджимають сік, варять варення, джеми і компоти. Вони чудово поєднуються не тільки з іншими ягодами, але і з фруктами.
Як вживати чорноплідну горобину?
Настій з плодів аронії потрібно робити так:
- Підготувати 3 ст. ложки висушених ягід.
- Залити 400 мл окропу.
- Настоювати добу. Пити тричі на день, за раз досить випити півсклянки.
Кеш
Як приготувати чорну горобину?
- Ягоди горобини вимийте, дайте воді стекти. …
- Лимон і апельсин разом зі шкіркою наріжте часточками, позбавте ягоди від насіння.
- Подрібніть ягоди і шматочки цитрусових блендером або прокрутіть у м'ясорубці. …
- Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть масу 40-50 хвилин, часто помішуючи, до загустіння.
Кеш
Що лікує Чорна Рябіна?
Ефективна горобина чорна при атеросклерозі, цукровому діабеті, гломерулонефритах, променевих ураженнях і алергічних станах, при порушеннях, зумовлених застосуванням антикоагулянтів.
Чорноплідна горобина від тиску: лікувальні властивості