Чому не бродить сусло?
Сахаросодержаніе в винному суслі повинна становити 10-20%. Якщо цукристість низька, то дріжджів нічого переробляти, і вони зупиняються. Занадто високий вміст цукру сприяє тому, що він стає консервантом, який також припиняє дію дріжджів, і вино не бродить. Порада!
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Що можна зробити з винограду?
Способи його використання різноманітні: можна додавати в чай замість цукру, можна використовувати для приготування десертів, полити морозиво, сирну масу, вареники чи млинці.
Домашнє вино не блукає що робити – 5 способів вирішити …
Отриманий виноматеріал буде каламутним, але прозорішим, ніж було сусло.Популярні питанняУ процесі приготування домашнього вина у виноробів-новачків виникають