Під час приготування їжі часто замішуємо більше тіста, ніж відразу можемо з'їсти. Що робити із залишками? Замість того, щоб їх викидати, ми можемо використовувати вчорашній хліб у різних стравах, а також скористатися його корисними властивостями для нашого організму.
Насамперед, вчорашній хліб є чудовим джерелом клітковини. Дратуючи стінки кишечника, клітковина сприяє його приведенню в тонус, а також регулює травлення. При поїданні вчорашнього хліба повний шлунок забитий клітковиною, що знижує апетит і допомагає контролювати вагу.
Крім того, вчорашній хліб має низький глікемічний індекс, що означає, що його засвоєння відбувається повільно і рівномірно. Це допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові і запобігає різкому стрибку рівня цукру, що особливо важливо для людей, які страждають на цукровий діабет або намагаються схуднути.
Корисні властивості | Чому варто їсти вчорашній хліб |
---|---|
1. Більше клітковини | Учорашній хліб у порівнянні зі свіжим містить більше клітковини, що корисно для травлення та загального здоров'я |
2. Менше калорій | Вчорашній хліб має трохи менше калорій, ніж свіжий, що може допомогти при контролі ваги |
3. Хороша текстура | Учорашній хліб має більш щільну текстуру, що робить його чудовим вибором для гриля, сендвічів чи тостів. |
4. Поліпшений смак | Зокрема, вчорашній хліб краще вбирає аромати та соуси, що робить його смачнішим. |
Підсушений хліб змушує організм витрачати велику кількість калорій, одночасно вони швидко залишають шлунок. Тому вони ще корисні при проблемах із кишечником.
Чим вчорашній хліб корисніший за свіжий?
– Насправді є злегка підсушений вчорашній хліб, набагато корисніший для здоров'я, ніж щойно куплений. Продукт вчорашньої свіжості допомагає нормалізувати роботу ШКТ, ефективніше збагачує організм вітамінами і навіть допомагає схуднути, – каже експерт.
У чому користь підсушеного хліба?
Підсушений хліб краще засвоюється організмом, сприяє покращенню перистальтики кишечника.
Чому не рекомендується їсти свіжий хліб?
Хліб свіжої випічки важко перетравлюється і шкідливий людям із захворюваннями органів травлення, він має полежати, щоб стати нешкідливим, повідомила дієтолог Марія Черняєва. За її словами, свіжий хліб має більш високу кислотність, ніж черствий. Це шкідливо для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (ЖКТ).