Як зрозуміти що м’ясо курки зіпсоване?
Зіпсовану курку можна визначити за кількома ознаками:
- слиз – м'ясо покривається рівним шаром в'язкого слизу;;
- запах – різкий і неприємний, але, на жаль, його можна замаскувати при готуванні;
- колір – з'являються плями зеленого кольору і потемнілі ділянки.
Кеш
Як зрозуміти що м’ясо пропало?
Щоб визначити свіжість м'яса, його потрібно помацати. Якщо воно липке або слизьке – продукт зіпсований і його не можна вживати. До того ж прострочене м'ясо втрачає свою пружність. Натисніть на м'якоть і подивіться: якщо ямка, що утворилася, не зникає відразу – це говорить про те, що м'ясо поганої якості. Кеш
Як зрозуміти що м’ясо готове?
Якщо м'ясний шматок дуже м'який — він сирий. Якщо палець відчуває деяку пружність — це означає, що м'ясо готове наполовину. Якщо м'ясо відчутно тверде — воно повністю готове.
Зелені м’язи у курки – Sonka
М’ясо бройлерів зеленіє через крововилив у місцях, порушених ішемією. Поліпшення показників м’ясної продуктивності спричинило гіпертрофію грудних м’язів бройлерів сучасних кросов. У цьому селекційні прийоми не торкнулися інших м’язів, кісток крил – і натомість грудини виглядають недорозвиненими. Все це разом обмежує рухи птаха в кінці відгодівлі.