Чому не червоніють помідори?
Чому не червоніють помідори: причини Насамперед потрібно перевірити температурний режим. Якщо рослина перебуває при температурі нижче +15 або вище +35, вона починає «вередувати». Також помідори навряд чи порадують дачника швидким дозріванням і відмінним урожаєм, якщо їм бракуватиме підгодівлі чи освітлення.
Чому не можна істи помідори?
Справа в тому, що в їхньому складі – досить багато кислот. Тому людям з хворобами шлунково-кишкового тракту і нирок вживати помідори потрібно з обережністю. Помідори також вважаються алергеном, а незрілі плоди взагалі містять отруйний алкалоїд соланін, який може викликати важке отруєння.
Що буде якщо їсти помідори кожен день?
Помідори постачають вітамін А, який підтримує імунну систему, зір та здоров'я шкіри. Вітамін К добрий для наших кісток. А калій в томатах є ключовою поживною речовиною для роботи серця, скорочення м'язів та підтримки здорового артеріального тиску тощо.
Помідор — Вікіпедія
Батьківщина помідорів — Центральна й Південна Америка, де й досі трапляються дикі й напівкультурні форми помідорів. Одомашнили їх мешканці Мексики, що дали рослині та її плодам назву «чі-томатль» («великий фізаліс»). За доби ацтеків помідори додавали до соусів, смажили, …