Як розморозити домашній сир?
Як розморозити заморожений сир Найкраще розморожувати сир у холодильнику протягом ночі, хоча кілька годин на кухонній стільниці – це теж нормально. Намагайтеся використати розморожений сир за кілька днів. Ви можете додавати подрібнений заморожений сир безпосередньо до всього, що готуєте, розморожувати не потрібно!
Чому гіркий твердий сир?
Чому сир гірчить? Гіркий смак у сиру може з'являтися з двох причин: корів, з молока яких приготовлений сир, годували гіркими сортами кормів (полином, люпином та ін.). сир дозрівав при температурі нижче 9-10 градусів.
Чому не відділяється сироватка?
Насправді якісний сир за структурою трохи розсипчастий, не однорідний, але й не грубозернистий. Якщо занадто вологий і від нього відділяється сироватка, це означає, що сир зумисне погано процідили — щоб була більша вага. Про гарну якість тут не йдеться.
Домашній плавлений сир за 15 хвилин: розкажу чому …
Якщо сир буде не кислим або недостатньо кислим, сода не гаситься сиром і в результаті сир при нагріванні не розплавиться, а якщо недостатньо кислий готовий плавлений сир віддаватиме содою. Щоб уникнути цієї ситуації, потрібно додати до сиру лимонну кислоту ¼ ч. л. Далі додаємо вершкове масло. За бажанням на цьому етапі масу можна зблендерувати.