Чому не бродить сусло?
Оптимальное содержание сахара в сусле – 10-20%, во всех других случаях вино бродит плохо. При низкой сахаристости у дрожжей нет продукта для переработки, поэтому они останавливаются. В очень высокой концентрации сахар становится консервантом, останавливающим работу дрожжей.
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Скільки цукру додати до винограду?
Домашнє вино: інгредієнти ягоди винограду – 10 кг; цукор – 50-200 гр на літр соку; вода – до 500 мл на літр соку (в окремих випадках). Кеш
Вино перестало грати раніше часу: що робити, способи …
Чому не бродить домашнє вино з винограду? Порушити процес природного бродіння може цілий ряд причин. В першу чергу необхідно звернути увагу на температурний режим і умови, створені для …