У нормі на них не повинно бути цвіліАле якщо грибок все-таки завівся, викидати весь шматок не варто. В цьому випадку цвіль можна просто обрізати — приблизно по 2-3 сантиметри навколо частини, що зіпсувалася. Залишки можна, можливо сміливо їсти, не переживаючи за здоров'я.
За словами Кутушова, жовта пліснява продукує сильнодіюча речовина мікотоксин, він на організм людини діє як отрута, вражає в першу чергу легені, отруєння може навіть призвести до смерті.
Якщо на сирі твердих сортів утворилася плісняване потрібно викидати весь шматок. Гострим ножем необхідно видалити пліснява, зрізати уражений грибом ділянку на глибину 1-2 мм, а решту продукту загорнути і зберігати за правилами. Вживати його в їжу абсолютно безпечно.