Чому не можна їсти стару картоплю?
Якщо паростки вже значні, вони, на думку експерта містять значну кількість глікоалкалоїдів, "сполук, які, якщо ви з'їсте їх у великій кількості, можуть спричинити деякі токсичні ефекти". Тому стару картоплю, що проросла, краще не використовувати в їжу, лише для вирощування нового врожаю.
Яку картоплю не можна їсти?
Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вони особливо небезпечні для здоров'я і можуть спровокувати важке отруєння. Що стосується інших плодів з паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці і у так званих "очках".
Яка картопля найкорисніша?
"Але якщо по-справжньому оцінити поживні речовини, які забезпечують обидва, солодка картопля забезпечить більше поживних речовин, ніж звичайна", – каже Манакер. Батат містить більше клітковини, вітаміну А, вітаміну B6 і кальцію в порівнянні з білою картоплею. Але біла картопля має більшу кількість калію та вітаміну С.
Експерти пояснили, коли категорично не можна їсти картоплю
У цьому випадку, за даними британського агентства з харчових стандартів, картоплю категорично не можна вживати насамперед людям з діабетом, переддіабетом.