При відсутності періодичного поливу кабачки будуть з гіркотою, а також будуть накопичувати в собі нітрати з ґрунту. Але, слід зауважити, що надмірний полив також може привести до гіркоти овочу, тому поливати їх необхідно в міру. Існує думка, що гіркий кабачок не можна вживати в їжу, тому його необхідно викидати.13 серп. 2020 р.
Що робити коли гіркі кабачки?
Основою гірких кабачків є наявність куркубітацина. Він з'являється під час росту, дозрівання й подальшого зберігання овоча. Якщо кабачок гіркий, його краще викинути, не рекомендується, однак також можна обробити. Кеш
Як зняти гіркоту з кабачків?
Якщо нічим не вдається позбутися гіркоти в кабачках, можна додати до страви деякі спеційні інгредієнти, які ослаблюють цей привкус.
- Цукор – додається на початковому етапі обробки кабачків і допомагає зменшити гіркоту.
- Оцет – може бути доданий до соусів або протушкованих кабачків, для зниження гіркоти.
Чому бувають гіркі кабачки?
Не варто забувати, що кабачки, як і огірки — це сімейство гарбузових, в яких накопичується речовина під назвою кукурбітацин. Вона має гіркий смак і своєю появою вказує на те, що кабачки вирощуються в неправильних умовах. Найпоширенішою причиною гіркоти кабачків є перенасичення рослини фосфором і калієм.
Чому кабачки гіркі і як прибрати гіркоту