Звідки походить слово цибуля?
caepula, cepula, зменшувальної форми слова caepa, caepe, cepa, cepe («цибуля»). Назву caepula, cepula виводять від гіпотетичного дав. -гр. *κήπη, *κήπια («часник»), можливо, пов'язаного з κήπος («сад»), що є когнатом українського копати.
Чому цибуля пекуча?
Чому цибуля стає пекучою Гіркота в цибулинах з'являється через нестачу вологи і фосфорних добрив під час вирощування. На смак також впливає і час збирання урожаю: серед городників вважається, що осінні цибулини "зліші", ніж літні. Але ключовим фактором все ж є сорт. В пекучих і гірких коренеплодах більше фітонцидів.
Яка цибуля ріпчаста?
Найуніверсальнішою є жовта цибуля, або її ще називають «ріпчаста». Вона доступна цілий рік та має нижчу ціну за синю або фіолетову. Кеш
Чому ріпчасту цибулю так називається? – Shtukaturka.co.ua
В ріпчастій цибулі корисні і їстівні практично всі частини, і зелене листя і цибулина, яку називають «Ріпка» – звідси назва «цибуля ріпчаста».