Звідки походить броколі?
Батьківщина броколі — Мала Азія і Східне Середземномор'я. Хоча броколі культивувалася ще римлянами і давно належить до популярних в Італії і Франції городніх культур, за межами цих країн її «визнали» тільки на початку 20-го століття.
Кому не можна їсти брокколі?
Крім того, експерти рекомендують влючить в раціон броколі тим, у кого погана пам'ять, підвищена дратівливість і нервові розлади для поліпшення стану нервової системи. Броколі протипоказана при захворюваннях підшлункової залози, підвищеній кислотності шлунка, а також при непереносимості її компонентів.
Що корисніше броколі чи цвітна капуста?
Однакові за корисними властивостями броколі і цвітна капуста відрізняються тільки тим, що якогось елемента або вітаміну може бути більше у одному з овочів. Це стосується вітамінів К і С, які переважають у броколі. У ній також більше антиоксидантів і йоду, який потрібен для нормальної роботи щитоподібної залози.
Брокколи — Википедия
Полезные свойства Хотя брокколи иногда готовят на пару, она более питательна, если её употреблять в сыром виде . Этот овощ богат микроэлементами и витаминами, особенно С и К. По содержанию витамина А превосходит все капустные растения. Калорийность …