Чому болгарський перець називають паприкою?

Слово «паприка» використовується у двох значеннях: солодкий стручковий перець і спеція (хоча все ж таки пряність) з його сушених мелених плодів. Прянощі виглядають як червоний порошок, пластівці або дрібні шматочки. Сучасна назва утворилася від хорватського слова «Папар» («перець»), яке потрапило до угорської мови.

Суху спецію під назвою паприка виготовляють з висушеного та подрібненого перцю чилі, болгарського перцю або інших перців, які належать до сімейства Capsicum annuum.

Папріка – Порошкоподібна пряність із солодких (непалких або слабопалких) сортів стручкового перцю (Capsicum annuum). Це ароматний порошок, яскраво-червоного кольору, який має солодкуватий смак з гіркуватістю.

Related Post

Рослини що живуть під землеюРослини що живуть під землею

Хто живе в ґрунті? Біля поверхні живуть кліщі, равлики, слимаки, комахи, які не мають спеціальних пристосувань для риття ґрунту. Глибше освоїлися дощові черв'яки, багатоніжки, ли чинки комах, які можуть прокладати

Діяльність дощового хробакаДіяльність дощового хробака

Хробаки – творці ґрунту, найперші хлібороби. Це їх діяльність переробляти в гумус торішні залишки рослин, лісову підстилку. Гумус – органічна речовина ґрунту, перегній. Ґрунти, багаті гумусом, мають високу родючість, так