Недостатній полив. При цьому концентрація сухих речовин в плодах підвищується, в смаку з'являється гіркота. Земля під баклажанами повинна бути завжди вологою.19 лист. 2018 р.
Що робити щоб баклажани не були гіркі?
Для цього овоч нарізають невеликими скибочками, викладають їх на тарілку та відправляють у морозилку на п'ять годин. Після цього потрібно відтиснути з них воду (разом з нею піде гіркота). Дуже часто баклажан може гірчити через насіння, особливо якщо овоч не першої свіжості.
Що можна приготувати з баклажанів?
Баклажани можна запікати, готувати на грилі, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, додавати в печеному вигляді в салат, готувати крем-суп і навіть заморожувати на зиму.
Скільки часу вимочувати баклажани?
Баклажани не повинні лежати дуже тісно у воді. Скільки вимочувати баклажани? – Це займе близько 20 хвилин.
Чому баклажани з грядки дуже гіркі: тонкощі …
4 причини гіркоти 1. Пекучі промені сонця можуть збільшити відсоток гіркоти. Баклажани в дуже спекотний період краще притіняти. 2. Нестача кальцію також призводить до того, що …