Житне – містить вітаміни, марганець, цинк і лізин, тому вважається найкориснішим. В його складі більше клейковини, ніж в пшеничному, тому випічка з нього важча і щільна. Вівсяне – багате крохмалем, білком, вітамінами групи А, Е і в, а також кремнієм. Зменшує калорійність випічки і збільшує її користь.16 лип. 2022 р.
Як вибрати якісне борошно?
Розітріть чистими сухими пальцями трохи борошна. Якісний продукт в руках скрипітиме і ніколи не перетворитися на липку грудку. Спробуйте борошно на смак. Відчувши м'який солодкий присмак, можете бути впевнені, що вибрали якісний продукт.
Яким борошном можна замінити пшеничне?
Для заміни 1 склянки пшеничного борошна, можна використовувати:
- рисове борошно — 7/8 склянки;
- картопляний крохмаль — 5/8 склянки;
- кукурудзяне борошно — 1 склянку;
- суміш гречаного та пшоняного борошна — 1 склянку;
- кокосове борошно — ¼ склянки.
Кеш
Як перевірити якість борошна в домашніх умовах?
Щоб визначити вологість борошна в домашніх умовах, потрібно міцно стиснути жменьку продукту в кулаці. Сухе та якісне борошно не зберігатиме сліди від пальців, а під час стискання воно ледь чутно скрипітиме. Коли ж розкрити долоню, борошняна грудочка відразу розсиплеться.
Борошно — Вікіпедія
Залежно від виду сировини розрізняють борошно пшеничне, житнє, ячмінне, вівсяне, кукурудзяне, горохове, соєве та ін. Кожний сорт борошна характеризується певними показниками: крупністю …