Коли копати буряк щоб був солодкий?
Викопують буряк, як тільки температура повітря опуститься до + 2… +4 градуси. Така температура припадає в основному на кінець вересня, а в теплу осінь і на початок жовтня. При такій температурі повітря і збирають урожай, оскільки коренеплоди набрали цукор і після такої температури буряк стає смачнішим.
Що любить буряк?
Оскільки це теплолюбна рослина, любить буряк при посадці добре освітлене сонцем місце. Ділянка повинна бути пухкою і не затіненою. А ось що не любить буряк, так це розпушування землі біля коренеплодів, а також надлишку органічних добрив, особливо на початку росту.
Чому солоний буряк?
У фазі 4-5 справжніх листків буряк підгодовують розчином кухонної солі і борної кислоти. При нестачі бору буряк часто виростає з чорними порожнечами всередині, а натрій (кухонна сіль — хлорид натрію) робить овоч солодшим. Хлор, який міститься у солі, для буряків у таких концентраціях не страшний.
Чим поливати буряк, щоб був солодким і смачним
Солодкі сорти буряка часто вирощуються на дачах . Овоч має хороший смак і підходить для кулінарних цілей. Однак в деяких випадках рослина стає солодким. Найбільш часті причини, чому буряк стає солодкою, такі: 1. неякісне насіння. Якщо виробник використовує не повністю доспілі …