Що лічить шипшина?
Має антигістамінну, спазмолітичну, бактеріостатичну дію. Є хорошим природним діуретиком, стимулює прискорене сечовипускання. Стимулює швидке загоєння ран і опіків. Лікувальні властивості шипшини використовують для лікування таких захворювань печінки як: холецистит, гепатит.
Як правильно приготувати шипшину?
Як заварювати шипшина сушену або свіжу на плиті Вам потрібно взяти каструлю, викласти туди промиті ягоди шипшини, залити теплою водою. Дотримуйтесь пропорцій – на кожні 500 мл води беріть 2 ст. л цілих ягід. Далі – залиште шипшину під кришкою на 30 хвилин, потім поставте на найменший вогонь і варіть ягоди 30 хвилин.
Як правильно заварити шипшину в термосі?
Для цього плоди шипшини необхідно злегка пом'яти або проколоти голкою, помістити в термос, залити окропом і настоювати протягом семи годин. Щоб якомога більше корисних речовин "вийшло в воду" з плодів шипшини їх можна спершу відварити в закритому посуді, а потім настоювати в термосі протягом 12 годин.
Шипшина: лікувальні властивості, опис, склад, показання до …
Плоди шипшини застосовують для лікування гіпо- та авітамінозів. Нерідко фітопрепарати на їхній основі використовують у системному лікуванні складних аутоімунних захворювань – таких як псоріаз та …