До складу входить чотири види пророщених бобових зерен: нут, маш, соя, сочевиця. Пророслі зерна бобових – це джерело білка, фолієвої кислоти, антиоксидантів, вітамінів групи В, мінералів та клітковини – живий природний концентрат корисних речовин, який наділяє організм живлющою енергією.
Що містять боби?
Боби містять велику кількість білка та клітковини, кальцій, фосфор, залізо, магній, каротин, а також вітаміни A, B1, B2, C, Е.
Як смачно приготувати зелені боби?
від моменту закипання. Хто любить більш «фактурний» – 1–2 хв., хто більш розварений – 5–7 хв. Можна теж всипати в окріп і варити 10–12 хв. Далі все залишить від фантазії: його їдять цілим у салатах, його можна змолоти, додати у вареники, зробити супи-пюре, соуси, котлети.
Як правильно їсти біб?
З чим поєднуються З усіма овочами, крім картоплі (крохмаль перешкоджає засвоєнню білка) — із зеленню, некислими фруктами, гречкою і з жирами (краще — з рослинними). Не рекомендується їх комбінувати з хлібом і горіхами: це однаково важка для перетравлення їжа. Також не варто їсти боби в стравах з м'ясом.
Бобові: як готувати, користь та протипоказання — Здоровий …
Чим вони будуть корисні для нас: 1. Відомо, що бобові – чудове джерело вегетаріанського білка. Сочевиця, нут і квасоля – лідери за його вмістом у рослинних продуктах.