Як їсти ріпу?
У кулінарії ріпі немає рівних. Її можна споживати вареною, смаженою або просто свіжою прямо з грядки. Але ріпа має досить виражений смак, вона не пластична, і поступово ріпу витіснила картопля. Втім, у Європі ж ріпа залишається досить популярною і сьогодні.
Коли можна сіяти ріпу?
Урожай ріпи можна збирати двічі на рік, однак для цього потрібно враховувати деякі нюанси сівби цієї культури. Зокрема, для отримання ранньої продукції сіяти ріпу варто в останній декаді квітня, а для осінньо-зимового споживання – у червні та липні.
Де вирощують ріпу?
Ріпа добре реагує на калійні добрива. Ріпа потребує досить вологого ґрунту й помірної температури. Вирощують її переважно у північно-західних областях України. У перший рік рослини утворюють коренеплід та розетку листків, на другий –квітконосні стебла, цвітуть і дають насіння.
Ріпа: склад, властивості і користь. Жіночий сайт …
Запечена ріпа з сиром і зеленню дуже смачна – в якості вечері таке блюдо набагато корисніше, ніж традиційні макарони з …