Чому не можна їсти багато картоплі?
Шкода картоплі Часте вживання цього продукту і в великих кількостях може привести до порушення обміну речовин. У крохмалі міститься багато глюкози, що призведе до надмірного набору ваги. Також краще не вживати картоплю, шкірка якої забарвилася в зелений колір. Це означає, що в ній підвищений рівень соланіну.
Що тобі відомо про картоплю?
Карто́пля (Solanum tuberosum), діал. бу́льба, бараболя — вид рослин родини пасльонових, поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають «другим хлібом»; одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. L. У просторіччі часто картоплею називають не вид, а лише бульбоплід картоплі.
Як картопля впливає на організм?
Картопля дуже корисна для серця — коренеплід містить багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему від впливу вільних радикалів, велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу.
Цікаві факти про картоплю
Чи знаєте ви, що…. • Батьківщина картоплі – країни Південної та Центральної Америки, де і зараз росте велика кількість різноманітних видів цього овоча. Індіанці …