Що підвищує цукор в крові?
Прості вуглеводи містяться в цукрі, меді, фруктових соках. Швидше за все всмоктується глюкоза (виноградний цукор). Саме тому виноград, виноградний сік і родзинки швидко підвищують рівень цукру в крові. Кеш
Що не можна їсти при підвищеному цукрі в крові?
Не рекомендовано їсти будь-які солодощі, борошняні вироби, картоплю, каші, тобто все, що містить складні та прості вуглеводи. Дозволено вживати: яйця, птицю, рибу, м'ясо, гриби, сир, овочі, морепродукти, вершкове масло. Будь-які соки можуть спровокувати різке підвищення рівня цукру в крові.
Коли ставлять діагноз цукровий діабет?
Концентрація 11,1 ммоль/л та вище через 2 години після прийому глюкози означає наявність цукрового діабету. Показник між 7,8 та 11,1 дозволяє встановити діагноз предіабет.
Фрукти і інші продукти, що підвищують цукор в крові
Сьогодні фабричні продукти харчування містять безліч вуглеводів і тваринних жирів. Також вони відрізняються високим глікемічним індексом (ГІ). В результаті їх вживання різко підскакує рівень цукру в крові. Саме тому хворому на цукровий діабет важливо знати які продукти підвищують …