Часник широко поширений по всьому світу. Його значення в кулінарії і медицині складно переоцінити. Часник активно застосовується в промислових масштабах, як приправа (в ковбасах, м'ясних виробах, в сумішах приправ, соусах і ін.). Овоч є невід'ємним інгредієнтом багатьох національних страв.
Кому не можна їсти часник?
Кому категорично не можна їсти часник – що важливо знати вагітні та мами, які вигодовують малюків; люди, у яких виразкова хвороба, захворювання печінки (наприклад, гепатит), епілепсія, астма, знижений тиск або проблеми з жовчним міхуром.
Що можна лікувати часником?
У народній медицині часник використовують для виведення глистів. Часник стимулює виділення жовчі та покращує перетравлення жирної їжі. Часник позитивно впливає на потенцію, а також використовують для лікування простатиту.
Який на смак часник?
Часник має сильний аромат, який стає різкішим після розрізання, та гострий смак, який пом'якшується, стає вершковим та солодкуватим після приготування. Смакові якості приготованого часнику найкраще розкриваються, якщо запекти цілу цибулину і використовувати її м'якоть для різних страв.
Часник – це овоч чи ні? Визначення, характеристики і опис …
Сюди входять різні види капусти: цвітна, брокколі, кольрабі і так далі. Це рослини, що відрізняються один від одного за будовою і формою плодів. Кочанні види утворюють міцний кулястий качан, складений з великих листя. Плід кольрабі — жорсткий, круглий, за смаком нагадує качан …