Серед них – молоко (загалом його заморожувати можна, але максимум на 10 днів), йогурт, сметана, сири (зовсім не рекомендується заморожувати сулугуні, сир сир, вершковий сир, блакитні сорти сиру). Крім того, не рекомендується знову класти в морозилку вже розморожене м'ясо.18 лют. 2023 р.
Чому не рекомендується розморожувати рибу повторно?
Але в жодному разі не допускайте повторного заморожування продукту: під час розморожування кристали льоду тануть і насичують тканини й м'ясо риби водою, а за повторного заморожування ці кристали пошкоджують зовнішній вигляд і смакові якості риби.
Чому не можна заморожувати два рази?
Також шкідливе повторне замороження. Якщо заморозити і розморозити шматок кілька разів, від нього залишаться лише волокна — про вітаміни чи корисні властивості й мови нема.
Як правильно заморозити м’ясо?
Великий шматок м'яса бажано розділити на порційні шматочки, грам по 300. Так його зручніше зберігати і потім готувати. Найкраща температура морозильної камери – -18 °С. Найважливішим фактором збереження м'яса в морозилці є відсутність повітря в упаковці.
Чи можна заморозити розморожену курку
Зверніть увагу! Буде доцільним приготувати розморожену курку, потім розділити її на невеликі порції і знову заморозити. Ради із заморожування