Гарбуз – один із найпопулярніших овочів осіннього сезону, який дуже часто використовується в кулінарії. Але що робити, якщо у вас раптом з'явилося забагато гарбуза і ви не знаєте, як зберегти його свіжість?
Багато хто запитує: чи можна покласти гарбуз в морозильну камеру, щоб зберегти його на довгий час? Відповідь на це питання – так, можна. Однак, перед тим, як помістити гарбуз у морозилку, необхідно провести деякі підготовчі дії. Правильне зберігання гарбуза в морозилці допоможе зберегти його смак та корисні властивості.
Насамперед, перед тим як помістити гарбуз у морозильник, його необхідно почистити та нарізати. Заберіть насіння та шкірку, наріжте м'якоть на невеликі шматочки чи слайси. Зверніть увагу, що для заморожування найкраще використовувати тільки свіжий гарбуз, без пошкоджень та плям.
Питання | Відповідь |
---|---|
Чи можна гарбуз покласти в морозилку? | Так можна. Але перед заморожуванням рекомендується очистити гарбуз від шкірки та насіння, а також нарізати його на шматочки. Потім гарбуз можна упаковати в пакет, що щільно закривається, для морозильної камери і зберігати в морозилці до 10-12 місяців. |
В якому вигляді краще заморозити гарбуз?
Перша проблема вирішується просто: гарбуз перед заморожуванням треба «обезводити» за допомогою запікання в духовці. Вона не тільки втрачає значну частину води, але й стає солодшою та смачнішою. А для вирішення другої проблеми я гарбуз почав заморожувати у вигляді готового пюре.
Чи можна гарбуз ставити у морозилку?
Скільки зберігати заморожений гарбуз Гарбуз слід зберігати в морозильній камері не більше 12 місяців. Температура повинна бути не вище -18 ° С (нижче – можна).
Чи потрібно знімати шкірку з гарбуза?
Якщо ви плануєте обсмажити мускатний гарбуз, краще все-таки видалити шкірку з гарбуза, тому що вона при такій термообробці довго розм'якшуватиметься. Однак, якщо будете готувати суп чи пюре, шкірку знімати не потрібно.