Що закривають в автоклаві?
Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та домашній кетчуп, а також консервувати соки із фруктів та ягід.
Як працює паровий автоклав?
Основний принцип дії полягає в нагріванні продуктів або стерилізуємих предметів під високим тиском. Під впливом підвищеного тиску всередині камери автоклава відбувається зміщення точки закипання води. Завдяки цьому пристрою градус кипіння води може досягати 125 ° С.
Скільки потрібно води в автоклаві?
Рівень рідини повинен підніматися на 2-3 см над кришками верхньої консервації.
Автоклав Булат. Вкусная домашняя еда без …
Обычно автоклав ассоциируется с домашними консервами. Но автоклав Булат за счет режима "на пару" всего за несколько часов способен приготовить разнообразное меню из супа, салата и мяса c гарниром …