Найкраще солити капусту в дубовій бочці, якщо така є. В жодному разі не можна використовувати залізний або алюмінієвий посуд — під час квашення він буде окислюватися. Важливо під час приготування використовувати чисті інструменти й посуд.
Коли краще солити капусту?
Активність бактерій багато в чому залежить від місячної фази — на повний місяць активність бактерій менша, під час фази, коли місяць росте — більша. Саме тому солити та квасити капусту краще у дні, коли місяць зростає.
Коли краще квасити капусту в жовтні?
Заготовлена на спадаючий Місяць капуста швидко скисне. Щоб цього не сталося, потрібно квасити тільки в сприятливі дні. Якщо збираєтеся квасити капусту в жовтні, то найкраще робити це: 1, 3, 6, 7, 15, 16, 17, 19, 20, 25, 26 жовтня.
Скільки потрібно солі на 1 кг капусти?
Кількість солі для приготування традиційного рецепту капусти вказується на вже нарізану капусту або капусту шматочками й складає 25 г або 1 ст. л на 1 кг овочу. Сіль потрібно брати не йодовану, можна як великого, так і дрібного помелу.
Можно ли квасить капусту в алюминиевой кастрюле?
В алюминиевой кастрюле квасить капусту можно. Можно квасить капусту в любой посуде, если исключить контакт капусты со стенками посуды. Это достигается …