Що відбувається при пастеризації молока?
Пастеризація. Це одноразове нагрівання молока (рідких продуктів) до 65-95 °C. ✅«Плюси»: після пастеризації молоко зберігає більшу частину корисних властивостей.
Як зробити пастеризоване молоко в домашніх умовах?
Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!
Чому молоко пастеризують?
Застосовується переважно у харчовій промисловості, щоб запобігати передчасному псуванню продуктів, які при нагріванні до температури кипіння втрачають свої властивості (молоко, пиво, вино, соки тощо). При цьому гинуть вегетативні форми бактерій, але спори бактерій таке нагрівання витримують.
Експерти розповіли, чи справді пастеризовані молочні продукт…