Як правильно їсти стебла селери?
Хрусткі соковиті стебла селери є універсальним інгредієнтом. Їх можна їсти сирими як свіжу поживну закуску або у складі овочевих та фруктових салатів, їх можна додавати у смузі та соки.
Як їсти листя селери?
Листя селери використовується як приправа до готових страв та як сушена пряна трава. Його можна вживати сирим та готувати: обсмажувати, варити, пасерувати. Сиру зелень селери можна подавати на гарнір, додавати у салати, соуси, та основні страви.
Як правильно їсти корінь селери?
Цей овоч вживають як у сирому вигляді, так і у відвареному або запеченому. Найкращий варіант, щоб зберегти всі поживні речовини – вживати сирий корінь селери (салати тут підходять чудово, але важливо підбирати корисну заправку, а не майонез).
Селера листова: користь і шкода, як вживати, протипоказання
Існує три найпопулярніших різновиди селери – стебловий, листковий, кореневої. Черешкова селера є соковиті стебла білого або зеленого кольору. Така рослина має ніжний смак. Його вирощують тільки для того щоб отримати соковиті стебла. …