Але навіть, якщо бульба не позеленіла, а просто вже довго лежить, соланіну в ній досить, щоб нашкодити людині. Соланін може викликати сильне отруєння людського організму. І практично ніяка обробка його не руйнує. Тому ні в якому разі не можна їсти позеленілу картоплю.
Що буде якщо з’їсти зелену картоплю?
Вживання зеленої картоплі навряд чи вб'є вас, але може викликати всілякі неприємні симптоми, такі як блювота, біль у животі, діарея та головний біль. До речі, картопля має тенденцію зеленіти в основному через неправильне зберігання.
Що робити якщо позеленіла картопля?
Якщо картопля гірка, то соланін у ній є, тому її краще викинути. Якщо обрізати зелену частину, соланін може залишитися в овочі. Приготування картоплі не виведе його, токсин залишиться.
Чому позеленіла картопля?
Загальновідомо, що картопля, знаходячись на світлі, зеленіє. Причиною тому є утворення у картоплі під дією світла хлорофілу та алкалоїду соланіну, які і надають їй відповідно зеленого кольору та гіркуватого присмаку.
Чи можна їсти позеленілу картоплю – Pixel.inform
Якщо останньої речовини стає забагато, то продукт стане гірким на смак. До того ж, у великих кількостях соланін шкодить здоров’ю. То чи можна їсти зелену картоплю? Якщо коротко, то ні.