Хто їсть жито?
Жито — це відмінний корм для свиней та ВРХ, поживна цінність якого нічим не відрізняється від ячменю та пшениці. Саме про це свідчить досвід німецьких, датських та польських фермерів. Європейські фермери доводять частку жита у раціонах свиней та ВРХ до 40% – 50%.
Скільки часу сходить жито?
Критичними температурами на глибині вузла кущіння для жита вважаються -16-20°С залежно від сорту, вологості ґрунту і загальних умов вирощування. Насіння жита проростає при 1-2°С, а сходи з'являються при 4-5°С впродовж 4-7 днів після посіву залежно від вологості ґрунту, температури і глибини загортання насіння.
Де росте жито в Україні?
Посівна площа жита на Україні 650-700 тис. га. Основні площі посіву зосереджені на Поліссі. Вирощують жито і в Лісостепу.
Чи можна давати жито кролів, курей, с…