Чай який ми заварюємо у себе в чашці, виготовляють з висушеного листя рослини Camellia Sinensis (Камелія китайська), простіше кажучи – чайний кущ. Це вічнозелене дерево з маленькими білими квіточками, гострими зеленими листочками та гіркими на смак плодами. Зараз виробництво чаю налагоджено майже в 40 країнах.
Як називається рослина з якої роблять чай?
Чай, чайний кущ, або чай китайський (Camellia sinensis L.) Kuntze) — вічнозелений, галузистий кущ роду камелія.
Як класифікують чай?
За крупністю чай поділяють на чотири фракції: листовий, ламаний, крихти та пил. У кожній фракції виділяють вищий сорт. Крихта й пил використовуються як складова масових сортів чаю, а також для виробництва чаю у пакетиках. Європейська класифікація фабричних марок чаю (індійські, цейлонські, кенійські і т.
Як виник чай?
Історія чаю Вважається, що чай як напій був відкритий другим імператором Китаю Шеном Нунгом приблизно в 2737 році до н. е., коли імператор опустив листочки чайного дерева в чашку з гарячою водою. У 400–600 роках н. е.
Чай (рослина) — Вікіпедія