Як ще називають чабер?
Чабер ще називають перцевою травою. Все тому, що він такий же пекучий як чорний перець. Його особливість в тому, що у сухому вигляді аромат набагато сильніший, ніж у свіжому. Чабер використовують в м'ясних стравах, посипають перед смаженням рибу, ароматизують юшку та додають при маринуванні.
Як використовувати чабер?
Чабер є класичною пряністю для страв з бобових – квасолі, спаржі. Його додають в супи, салати, сири, грибні страви (за винятком печериць), картопляні оладки, овочеве і м'ясне рагу, соуси і маринади, приправляють кольорову і квашену капусту. Спеція також добре поєднується зі стравами з телятини, птиці і риби.
Як виглядає чабер?
Виглядає вона як невисокий, компактний кущик або низькорослий напівчагарник. Часто буває повзучим або стелиться по землі. Особливістю його вирощування на ділянці є його невибагливість до ґрунтів. Найкраще рослина розвивається в посушливих місцях і мало збагачених землях.
Чабер садовий, ароматний або городній: що це …
Чабер запашний, садовий або городній – джерело свіжої зелені і джерело корисних мікроелементів, ефірних масел і дубильних …