Червоний колір виникає внаслідок вживання буряку, журавлини та інших продуктів, що мають відповідний колір. Але червоний кал тривалістю більше двох днів вказує на кровотечу в товстій чи прямій кишці.30 черв. 2020 р.
Як виглядає кал після буряка?
Після вживання буряків, помідорів та томатного соку калові маси можуть фарбуватись у червоний колір та нагадувати кров у калі. Зміна кольору випорожнень може бути протягом двох днів після вживання цих продуктів.
Що може бути якщо червоний кал?
Яскраво-червоний або кривавий колір може спричинити кровотеча з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту. Коли коричневі фекалії містять смуги крові, можлива виразка, геморой, тріщина або рак товстої кишки. "Всі інші кольори веселки ваших фекалій залежать від того, що ви їсте", – каже експертка. Кеш
Чому змінився колір калу?
На колір калу впливає й характер їжі. Якщо в їжі переважає м'ясо, забарвлення калу більш темне; при рослинно-молочній дієті – світло-жовте. Зеленувате забарвлення калу надають чорниця, чорна смородина. Червонуватий відтінок калу може бути пов'язаний із вживанням буряку, моркви, малини та ін.
Колір калу при вживанні буряка. види калу
Вживання продуктів мають червоний колір: буряка, граната, червоного вина. Чорно-коричневий. Переважно вживання м’ясної продукції, ягід чорного кольору: чорна …