Як зварити буряк щоб був смачний?
Для збереження кольору буряка додайте у воду одну ложку оцту або лимонного соку в розрахунку на 1 л води. Варіть під кришкою 10 хвилин за середньої потужності. У разі недостатньої готовності продовжіть варіння. Злийте гарячу воду і додайте холодну.
Як приготувати маринований буряк?
Розведіть сіль в склянці води і залийте на дві третини банки. Додайте оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповніть його буряком. Щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 дні.
Як законсервувати варений буряк на зиму?
Варений буряк ополіскуємо, чистимо від шкірки та хвостиків. Якщо буряк дуже великий – ріжемо його на шматочки, якщо маленький – кладемо в банки цілком. Маринований буряк краще закривати в літрових банках, щоб взимку після відкриття він відразу з'їдався і не встигав зацвісти. Кеш
Маринований буряк у банках на зиму – 10 дуже смачних …
Буряк маринують у банках на зиму для різних цілей: салатів, вінегрету, холодних та гарячих борщів і просто для смачної закуски. У цьому рецепті приготуємо буряки в пряному маринаді, основною пряністю в якому може бути або одна гвоздика, або в суміші з чорним перцем і лавровим листом, …