Що можна закривати в автоклаві?
Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та домашній кетчуп, а також консервувати соки із фруктів та ягід.
Яка температура повинна бути в автоклаві?
Для забезпечення безпеки необхідно дуже уважно стежити за температурою всередині автоклава при стерилізації та приготуванні продуктів. Як написано вище, оптимальна температура, як для стерилізації, так і для приготування — 120 градусів Цельсія.
Скільки тиску в автоклаві?
Автоклав заповнений правильно, нагрітий до 120 С °, має 4 атм, все зроблено правильно. При цьому банка також нагріється по 120 С °, але вже в ній тиск буде не 4, а більше (до прикладу 6 атм). Цей надлишок в 2 атм подолає тиск 4 атм в автоклаві, і кришку зірве назовні. 4.
БОРЩ в автоклаве на зиму . Самый яркий и …
Готовим произведение кулинарного искусства в автоклаве – яркий с насыщенным вкусом борщ. Заготовка чисто овощная и без капусты, так как можно варьировать приготовление – то свежую капусту положить, то …