Якщо яйце нормально пахне і білок прозорий — його все ж таки можна з'їсти вареним або смаженим до повної готовності. Але якщо білок каламутний, це означає, що яйце уражене бактеріями або грибком, і їсти його не можна у жодному разі.22 вер. 2021 р.
Чому жовток білий?
Деякі американські фермери додають до раціону курчат моркву чи люцерну, щоб колір був темнішим. У багатьох країнах Африки кури переважно їдять злакову культуру сорго із менш жовтою пігментацією, тому і жовтки тут теж будуть світлішими або зовсім білими. Кеш
Що означають позначки на яйцях?
1 — перша категорія (від 55 до 64,9 г); 0 — вища категорія (від 65 до 75,9 г); В — відбірні (вище 75 г). Не означає, що яйця категорії М гірші за яйця категорії В, бо М дуже кориснi.
Чому не можна їсти жовток?
Противники жовтків вважають, що від них варто відмовитися з наступних причин. По-перше, в них багато насичених жирів – до 2 г на один жовток. Насичені жири, своєю чергою, можуть спровокувати захворювання серцево-судинної системи і збільшення ваги. По-друге, в жовтках міститься надмірна кількість холестерину.
Яйце (їжа) — Вікіпедія
Яйце складається з білка та жовтка. Жовток містить білки, а також жири й холестерин. Жири, які є в жовтку, в основному поліненасичені і тому не є шкідливими. Білок складається на 90 % з води, на 10 % з білків, не містить холестерину і практично не містить жирів. Будова яйця і …