Листя базиліку використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів і супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи.
Як їсти базилік?
Зазвичай, його додають в уже готові страви або в холодні закуски. Листя базиліка найкраще гармонує ні з чим іншим, як з м'ясом. Овочеві салати, соуси і страви з яєць також набувають особливої пікантності з присутністю в їх рецептурі «царської трави». Сушений базилік в основному призначений для супів, солінь і заквасок. Кеш
Як і коли садити базилік?
У відкритий грунт розсаду базиліка можна висаджувати в кінці травня- на початку червня, коли мине загроза поворотних заморозків або сильного зниження нічних температур. Базилік висаджують на відстані 20х20 смодин від одного.
Що можна зробити з свіжим базиліком?
Дуже добре поєднується базилік з піцою і соусами для макаронів. У будь-якому вигляді базилік використовують для приготування соусів, кетчупів, підлив, різноманітних заправок. Цю приправу додають до омлетів, салатів. Сушеним подрібненим листям базиліка можна поліпшити смак паштетів, ковбас і сосисок.
Базилік фіолетовий: вирощування з насіння, догляд, …
Базилік фіолетовий — вирощування з насіння: коли сіяти насіння в теплиці, парнику, відкритому грунті? Відео: Посадка насіння базиліка