Не зайвим буде відзначити, що, незважаючи на сильну подібність з картоплею, батат набагато корисніший, оскільки він містить чи не втричі більше вуглеводів, заліза та калію. Вживання батату сприяє очищенню крові від "поганого" холестерину та нормалізації артеріального тиску.
Кому не можна їсти батат?
Кому не можна їсти батат?
- тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
- батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.
Що корисніше батат чи картопля?
Батат містить вищий рівень клітковини, ніж звичайна картопля. Вона сприяє травленню та полегшує випорожнення. За даними WebMd, батат є хорошим джерелом пребіотиків, які допомагають поліпшити баланс кишкових бактерій і загальний стан кишківника.
Як правильно приготувати батат?
Якщо ви хочете приготувати пюре, батат найкраще відварити. Промийте овоч зі щіткою, очистьте шкірку та наріжте однаковим кубиком. Покладіть нарізаний батат у каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Коли вода закипить, підсоліть батат і варіть від 7 до 15 хвилин, у залежності від розміру кубиків.
Батат – користь батату для організму – Корисно
Батат або солодка картопля – коренеплід, який вкрав серця та спустошив гаманці багатьох. Як смакує яскраво-помаранчевий м’якуш, скільки доведеться викласти за продукт у супермаркеті та яку користь можна отримати …