Де росте солодка картопля?
Близько 80 % батату вирощують в Азії, близько 15 % — в Африці і лише 5 % — в інших частинах світу. Обробна площа солодкої картоплі в Китаї — близько 6,6 млн га, що становить 70 % від загальної площі вирощування в світі. Китай продукує близько 100 млн тонн (70 % загальносвітового виробництва).
Що краще вживати картоплю чи батат?
"Але якщо по-справжньому оцінити поживні речовини, які забезпечують обидва, солодка картопля забезпечить більше поживних речовин, ніж звичайна", – каже Манакер. Батат містить більше клітковини, вітаміну А, вітаміну B6 і кальцію в порівнянні з білою картоплею. Але біла картопля має більшу кількість калію та вітаміну С.
Що зробити з батату?
Що готують з батату Овоч використовується в солоних та солодких стравах. Батат можна варити та подавати цілим або робити з нього пюре. Його можна запікати в духовці, смажити, готувати на парі, варити, тушкувати. Солодку картоплю можна готувати в запіканках, рататуї або лазаньї, варити в супі, чилі, кокосовому каррі.