Як правильно варити червоний буряк?
Варимо в каструлі Кладете митий буряк в емальовану каструлю, заливаєте окропом так, щоб він покривав плоди. Чекаємо, коли закипить і варимо в киплячій воді 30 хвилин. Зливаємо воду і ставимо буряк під струмінь холодної води. Буряк охолоджується під водою приблизно 10-15 хвилин.
Як правильно вживати червоний буряк?
Червоний буряк — справжній «скарб» для здоров'я. Буряковий сік добре пити і для профілактики, і для лікування багатьох недуг, зокрема запалення печінки (холециститу), закрепів. Лікарі радять вживати по пів склянки бурякового соку натщесерце, за одну годину до сніданку.
Як варити червоний буряк щоб не втратив колір?
Помитий буряк залийте гарячою водою, щоб він був повністю покритий рідиною. Для збереження кольору буряка додайте у воду одну ложку оцту або лимонного соку в розрахунку на 1 л води. Варіть під кришкою 10 хвилин за середньої потужності.
Салат із червоного буряка – 7 смачних та корисних рецептів
Інгредієнти: 1. Буряк відварений (можна запекти в духовці) 400 гр 2. Сир фета (бринза) 200 гр 3. Петрушка свіжа 15 гр 4. Волоські горіхи смажені жменю Заправка: 1. Олія оливкова 3 ст. л. 2. Сік лимона 2 ст. л. 3. Гірчиця зерниста 1 ч.л. 4. Часник 2 зубчики 5. сіль/перець за смаком Готуємо: 1. …