Експерти кажуть, що йодована сіль – звичайна кухонна сіль, збагачена йодом. Вживання такої спеції належить до заходів профілактики захворювань щитовидної залози. Сучасна сіль містить не чистий йод. Ще років 20-30 тому її збагачували йодидом калію.
Кому не можна вживати йодовану сіль?
Є лише одне суворе протипоказання до вживання йодованої солі – це період після хірургічного лікування раку щитовидної залози. В інших випадках йодована сіль не зашкодить, якщо не допускати передозування. У день приправу можна вживати можна не більше однієї чайної ложки з гіркою.
Для чого вживати йодовану сіль?
Йодо́вана сіль — різновид кухонної солі з додаванням незначної кількості йоду у вигляді йодиду чи йодату калію. Регулярне споживання йодованої солі запобігає йододефіциту. Використовується як засіб профілактики йододефіциту завдяки її ефективності, безпечності та доступності усім верствам населення.
Як правильно вживати йодовану сіль?
Вживати йодовану сіль потрібно в такій самій кількості, як і звичайну. Достатньо щодня вживати разом з їжею 5-6 грамів такої солі.
Йодована сіль: користь і шкода, рецепти застосування
Йодована сіль – це звичайна харчова приправа з додаванням до неї додатково йодовмісних солей. У Україні найчастіше використовують два види додавання: йодид калію або йодат калію. Головна відмінність звичайної кухонної йодованої солі від полягає в приєднанні до складу мікроелементу …