Що робити з кислого винограду?
Викладіть ягоди на плоску тарілку, а потім лише прогрійте 20 секунд. Цього буде достатньо, щоби вплинути на їх смакові якості. Як тільки ягоди охолонуть, їх можна їсти. Працює метод через те, що високі температури сприяють розпаду яблучної кислоти, яка міститься у великій кількості у винограді. Кеш
Що можна зробити з домашнього винограду?
Способи його використання різноманітні: можна додавати в чай замість цукру, можна використовувати для приготування десертів, полити морозиво, сирну масу, вареники чи млинці.
Як підвищити цукристість винограду?
Бор (борна кислота або бура) – Сприяє проростанню пилку. Прискорює дозрівання винограду і збільшує цукристість.
Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах
Приготування: Для початку добре промийте виноград, потім дайте воді стекти (просушіть гроно). Можна відокремити ягоди від гілочок, а можна й не витрачати на це час – це вибір кожної господині. Вичавити сік з винограду можна будь-яким зручним вам способом: прокрутити через соковижималку, використати соковарку або м’ясорубку, скористатися пресом.