Сушені гриби повинні злегка гнутися, легко ламатися. Смак і запах специфічний, властивий грибам. Вологи не більше 12-14 %. Спочатку гриби перебирають, промивають кілька разів, замочують у холодній воді на 3-4 години, потім проціджують і використовують для варіння.20 серп. 2019 р.
Як можна попередити отруєння грибами?
ЯК УНИКНУТИ ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ:
- Відмовтеся від споживання дикорослих грибів. …
- Не купуйте гриби на стихійних ринках.
- Уважно оглядайте гриби. …
- Збирайте лише добре знайомі вам гриби. …
- Не беріть занадто молоді чи старі гриби. …
- Не збирайте гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій.
Як правильно треба збирати гриби?
Гриби потрібно почистити та піддати кулінарній (термічній) обробці в день збору або не пізніше наступного ранку. Нижню частину ніжки, забруднену землею, зрізують, а капелюшок гриба ретельно очищають від піску і сміття. У деяких грибів (маслюки і мокрухи) знімають з капелюшка плівку, покриту слизом.
Як смажити гриби?
У сковороді розігріти олію, викласти гриби та обсмажити їх упродовж 15-20 хвилин, постійно помішуючи на середньому вогні. Цибулю очистити й нарізати півкільцями. Додати її до грибів, посолити та поперчити, перемішати. Накрити сковороду з грибами кришкою і тушкувати їх близько 30-40 хвилин, постійно помішуючи.
Як правильно збирати гриби – поради грибникам початківцям
Збираючи гриби, краще їх складати в кошик шляпками вниз – так гриб менше пошкодиться. А ось білі, підберезники, підосичники з довгими ніжками зручніше класти боком.