Чи можна вживати квіти базиліка

У рослині базилік містяться сполуки ртуті, які у великих кількостях можуть завдати шкоди здоров'ю. Особливо обережними слід бути вагітним жінкам, людям із хворобами серцево-судинної системи, а також хворим на епілепсію і діабет. Дітям до семи років також не варто вживати рослину.

Як можна вживати базилік?

Крім піци, зелений базилік пасуватиме салатам, у складі яких є огірки, помідори, часник, лимони, горіхи, оливки, а також до всіх страв з великих видів пасти. Також дуже смачні сандвічі з шинкою або м'якими сирами, якщо до них покласти принаймні один листочок пряної рослини.

Що лікує базилік?

Базилік сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт, відвар листя застосовують при кашлі. Базилік чудово стимулює імунну систему. Він захищає майже від всіх інфекцій. Базилік є потогінним та жарознижувальним засобом при грипі, більшості простудних і легеневих захворювань.

Де краще садити базилік?

Висадка розсади базиліка в грунт Пам'ятайте, що базилік любить захищене від вітру і освітлене сонцем місце та не любить важкого грунту.

Властивості базиліка і їх застосування, протипокази і склад

Related Post

Як створити QR-код для зображення: покрокова інструкціяЯк створити QR-код для зображення: покрокова інструкція

Зміст:1 Як зробити QR-код зі своєю картинкою?2 Чи можна самому створити QR-код?3 Як зробити QR-код на відео з галереї?4 Як зробити візитку у вигляді QR-коду? QR-коди стали найпопулярнішим способом передачі

Як на годиннику працює місячний календарЯк на годиннику працює місячний календар

У той час, коли супутник Землі видно повністю, відбувається повний місяць. Після цього світло згасає, і ми спостерігаємо останню спадаючу фазу. Всі ці процеси зрозуміло відображаються на циферблаті місячного годинника.20