Звідки родом яблука?
Вважається, що «батьківщиною» яблуні є передгір'я Алатау Казахстану. Найбільше розповсюдження отримала яблуня домашня. Сьогодні (2020) існує безліч сортів цього виду яблуні, що ростуть в різних кліматичних умовах.
Де вирощують яблука?
Українські садівники та економісти довели, що найефективнішим є вирощування яблуні у лісосптеповій зоні, центральному степу і південній частині Полісся. Про це GrowHow повідомила пресслужба Націанальної академії аграрних наук України (НААНУ). Саме у цих зонах є найбільші площі садопридатних ґрунтів.
Коли яблука почали вживати в їжу?
За дослідженнями археологів яблука почали вживати у їжу 8,5 тисяч років тому. 2. До Європи яблука потрапили завдяки римським солдатам і в давнину вважались розкішшю і були ознакою багатства.
Яблуня — Вікіпедія
Я́блуня (Malus) — рід листопадних дерев і кущів родини трояндових з кулеподібними солодкими чи кисло-солодкими плодами. Рослина 4–12 м заввишки, зі щільною кроною. Листя 3–10 см завдовжки, чергові, прості, з зубчастим краєм. Квіти мають п’ять пелюсток, які можуть …