Зміст:
Багато любителів швидкого харчування знають і люблять локшину Доширак. Але не всім відомо, звідки взялася така назва для цієї страви.
Слово "доширак" прийшло до нас із Японії. Воно є одним із варіантів вимови російського слова "до-сі-ра-к", яке у свою чергу є літературним варіантом вимови ієрогліфів "土司樂".
Доширак – це страва, що складається з локшини, зазвичай довгих пластів, приготованих по-особливому. Вона змочена, варена, але без води. Потім вона сушиться і після цього її тріскають на дрібні шматочки. Гладка поверхня локшини створює відчуття, що локшина вже була зварена і тому її не потрібно доводити до готовності, викликаючи відчуття приготованої локшини.
Питання | Відповідь |
---|---|
Чому Доширак так називається? | Назва "Доширак" походить від японського слова "носираку", яке в перекладі означає "сухар". Це найменування було обрано творцями бренду, щоб підкреслити, що це швидкий та зручний варіант приготування простої та смачної їжі. |
Звідки взявся Доширак?
Історія Батьком сучасної локшини швидкого приготування вважається японець тайванського походження Момофуку Андо, який заснував компанію Nissin і організував перше у світі виробництво локшини Chikin Ramen (на основі традиційної японської страви рамен зі смаком курки) в 1958 році.
Що означає Доширак корейською мовою?
Doshirak (Доширак) – локшина швидкого приготування, снекі, напої та інші якісні продукти з Кореї
Яка найкраща локшина швидкого приготування?
Найміцнішими виявилися брикети локшини. «Анаком», «Доширак», «Золоті жнива», «Щодня», «Роллтон», «Те, що треба!», «Донсан». Найуразливішою була продукція торгових марок «Оце так!», «Перша ціна», «Скоровар» та BigBon.
Що таке рамен у Кореї?
Рамен – це назва азіатської локшини та однойменної страви з неї. Воно складається з двох основних компонентів – локшини та бульйону. Крім цього, у блюдо додають різні добавки (топпінги). Їдять рамен паличками та спеціальною ложечкою (палочками зручно брати локшину та топінги, а ложечкою – черпати бульйон).