Цукор утворюється в результаті фотосинтезу в листках, а потім зберігається в корені. Корінь буряка містить 75% води, близько 20% цукру і 5% м'якоті. Точний вміст цукру може варіюватися від 12 до 21% залежно від сорту та умов вирощування. Цукор є основною цінністю цукрових буряків як товарної культури.13 січ. 2022 р.
Яка країна виробляє найбільшу кількість цукрових буряків?
Найбільшими виробниками з перерахунку на тонни продукції є Російська Федерація, Франція та США. Щорічне світове виробництво цукрових буряків становить близько 277 млн тонн, зібраних з 4,5 млн га.
Скільки цукру в столовому буряку?
Цукро́вий буря́к (Beta vulgaris saccharifera) — найважливіша в Україні технічна рослина, сировинна база цукрової промисловості; різновид буряка звичайного. Його коренеплід, який досягає 500 г і більше ваги містить 11-19 % цукру.
Де вирощують цукровий буряк?
Так, найбільші посівні площі цукрових буряків зосереджені в росії, Франції, Польщі, Німеччині, Італії, Румунії, Чехії, Словаччині, Англії, Бельгії та Україні. Причому близько 80% усіх посівних площ та валового збору цукрових буряків припадає саме на ЄС.
Цукровий буряк — Вікіпедія
Його коренеплід, який досягає 500 г і більше ваги містить 11-19 % цукру. З цукрових буряків виробляють, крім цукру, патоку , з якої одержують спиртові дріжджі , гліцерин тощо.