1.2 Цей стандарт поширюється на молоко, в якому масова частка жиру становить від 1,5 % до 7,0 %, білка — від 2,0 % до 6,0 %, лактози — від 4,0 % до 5,5 %, сухої речовини — від 9 % до 16 %.
Скільки сухої речовини в молоці?
– Склад молока: 83–89 % води і 11–18 % сухої речовини. Суха речовина – це молочний жир (3–6%), білок (3–4%), азотисті речовини (2–6%) (казеїн, молочні глобулін і альбумін, а також інші небілкові азотисті речовини), молочний цукор (4–5%), мінеральні речовини (0,6–0,8%), лимонна кислота (0,1–0,2%).
Як визначити вміст сухих речовин?
Визначення вмісту сухої речовини в харчових продуктах та матеріалах полягає у визначенні маси підготовленого (перемолотого, роздробленого, нарізаного тощо) зразку речовини чи матеріалу до і після його висушування шляхом нагрівання.
Яким приладом визначають кількість сухих речовин в молоці?
pH-метри і кондуктометри – прилади для експрес-аналізу показників молока
Молоко — Вікіпедія
Масова частка сухих речовин — 34,4 %; Жиру — 19,1 %; Білка — 10,4 % (у тому числі казеїну — 8,8 %) Лактози — 3,3 %; Мінеральних речовин — 1,6 %; Лосине молоко Доїння лосиці на лосефермі